Радник мера Маріуполя заперечив інформацію про 300 постраждалих від бомбардування лікарні поряд з “Азовсталлю”

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заперечив інформацію про те, що російські військові скинули на лікарню поруч із металургійним комбінатом “Азовсталь” “потужну бомбу”, через що постраждали близько 300 людей.  

Про це раніше у фейсбуку повідомив підприємець та екснардеп Сергій Тарута. Андрющенко натомість зазначив, що в будівлі цієї лікарні давно немає людей.   

Фото ілюстративне. Джерело: Азов

Радник мера Маріуполя звинуватив Таруту в бажанні “отримати увагу до власної персони”.

“Так, Маріуполь, зокрема зона “Азовсталі”, під щільним бомбардуванням надважких бомб. Але в зоні навколо “Азовсталі” вже давно ніхто не переховується, особливо в зруйнованій до того будівлі лікарні”, – написав Андрющенко. 

Перед цим Тарута зазначив, що у вцілілій частині лікарні були поранені українські військові. Там також нібито перебували маріупольці з дітьми.  

Раніше радник мера Маріуполя Андрющенко опублікував відео та допис, у якому зазначив, що російські військові завдають ударів не лише надпотужними бомбами по “Азовсталі”, але з артилерії та танків продовжують хаотично завдавати ударів по житловому сектору Лівобережного району. На самому комбінаті переховуються не менш ніж тисяча мирних громадян.
 
Крім того, напередодні СБУ опублікувала розмову одного з російських солдатів, у якій ішлося про те, що на комбінат “Азовсталь” скидатимуть 3-тонні бомби. 
 
На записі чути, як ростовський командир взводу окупантів, який перебуває за 4 кілометри від будівлі, за інформацією СБУ, каже своїй дружині:
 
“Ждем тут “сюрпризы” от России… 3-тонные с неба… Сказали, сравнять все с землей… Приезжал подполковник, говорил: “Вы почувствуете на себе это, и услышите, и почувствуете. Прикинь волна взрывная будет”. 
 
На запитання дружини про долю мирного населення відповідає:

“Все уехали. Все, кто захотел, все уехали. Остались одни патриоты и сильно умные…” 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter