Рада таки ухвалила зміни до законодавства про генпрокурора

Дата: 12 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволяють призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти.

За основу і в цілому проект закону №4645 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури підтримали 258 народних депутатів, передає “Українська правда”

Законопроект ухвалено з технічними поправками співавтора законопроекту Віктора Короля (БПП).

“Ми урегулювали ту колізію, яка виникла зі створенням Державного бюро розслідувань. Тобто дозволили слідчим органам прокуратури розслідувати до кінця ці справи – і після цього передавати в новостворене Бюро розслідувань… Ми посилили відповідальність за передачу до ДБР і запропонували зробити це за підписом генпрокурора”, – сказав Король.

Перед голосуванням у парламенті зчинилися словесні баталії, лунали крики “Ганьба!”.

Президент Петро Порошенко підписав закон за декілька годин після ухвалення. 

“Після того, як закон надійшов з Верховної Ради до АП, він був підписаний президентом“, – сказав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Як відомо, вчора депутати провалили ухвалення законопроекту, який скасовував вимогу для генпрокурора обов’язково мати вищу юридичну освіту. 

29 березня Верховна Рада України дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна.

Відповідно до чинного законодавства, генеральний прокурор призначається на посаду та звільняється з посади за згодою Верховної Ради президентом України.

Після озвученої депутатами ініціативи змінити вимоги до генпрокурора єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявив, що генпрокурор повинен мати досвід і юридичну освіту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter