Рада ЄС продовжила заборону на інвестиції в Крим

Дата: 18 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Рада ЄС вирішила продовжити на рік заборону на інвестиції в окупований Крим.

Про це йдеться на офіційному сайті Ради ЄС.

Подовжені санкції ЄС включають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму та Севастополі, зокрема європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів та технологій до Криму, зокрема у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Також європейські політики нагадали про свою прихильність суверенітету та територіальній цілісності України.

“Через чотири роки після незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією ЄС знову підтвердив, що не визнає та продовжує засуджувати це порушення міжнародного права”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, що нещодавно чотири країни приєдналися до санкцій ЄС проти організаторів незаконних виборів президента Росії в окупованому Криму. До санкційного списку, в якому вже фігурують 150 осіб та 38 різних організацій, увійшли так звані заступник голови виборчої комісії Криму Інна Гузєєва, секретар комісії Наталія Безрученко, голова виборчої комісії Севастополя Олександр Пєтухов, його заступник Мирослав Погорелов та секретар комісії Анастасія Капранова. Всім їм заборонений в’їзд до країн ЄС, а активи, які знаходяться в європейських країнах, заморожені. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter