Рада дозволила затримати трьох суддів у справі Автомайдану

Дата: 04 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Верховна Рада дала згоду на затримання трьох суддів Печерського райсуду Києва Віктора Кицюка, Сергія Вовка та Оксани Царевич.

За відповідне рішення проголосували депутати на засіданні Ради сьогодні, пише “Українська правда“. Арешт Кицюка підтримали 289 депутатів, Вовка – 296, Царевич – 286.

Генпрокурор Віктор Шокін у своєму поданні щодо дозволу на їх затримання зазначив, що усі троє підозрюваних ігнорують вимоги слідчих та відмовляються отримувати повідомлення про підозри. Суддів підозрюють в ухваленні завідомо неправосудного рішення щодо активістів Автомайдану та в інших справах.

Також Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Кицюк і Царевич були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, у якій обвинувачення було висунуто Юлії Тимошенко. Вовк вів справу Луценка.

Як відомо, раніше голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на арешт трьох суддів, які вели гучні справи за часів режиму Віктора Януковича. Генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів відсторонення їх від посад та попросив дозволу на затримання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter