Рада сьогодні може розглянути створення нової ТСК з нападів на активістів

Дата: 12 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Верховна Рада має намір 12 грудня розглянути постанову про створення в парламенті дев’ятого скликання тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на громадських активістів.

Про це журналістам на брифінгу 11 грудня повідомив перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Завтра дуже насичений порядок денний. З того, на чому хотілося б акцентувати, – це те, що ми нарешті дійшли згоди між фракціями і всередині фракції з тимчасової слідчої комісії з питань нападів на активістів… Я думаю, що завтра ми її в залі вже проголосуємо і почнеться робота цієї комісії. Вона справді дуже важлива. Коли “Голос” її ініціював, ми її підтримали і делегували людей, які особисто знали і Катерину, й інших активістів, на яких були напади”, – зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, 24 жовтня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №2302 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів упродовж 2017–2018 років”.

У Раді попереднього скликання вже створювалася тимчасова слідча комісія з розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. Вона була утворена 6 листопада 2018. У лютому 2019-го депутати продовжили її роботу ще на три місяці.

11 липня Верховна Рада затвердила звіт ТСК з нападів на активістів, де визнала роботу правоохоронних органів щодо розслідування цих злочинів незадовільною.

На початку вересня активісти та правозахисні організації висунули вимогу повторно створити ТСК, оскільки звіт попередньої комісії правоохоронні органи проігнорували, а замовники цих нападів продовжують перебувати на волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter