У Раді скасували рішення, яким позбавили акредитації низку ЗМІ

Дата: 29 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Апарат Верховної Ради скасував рішення, яким анулювали акредитацію журналістів видань “Слідство. Інфо”, “Громадське телебачення Донбасу”, “НикВести” та інших. 

Про це повідомила керівниця пресслужби Апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк.

Рішення про скасування акредитації Кармелюк назвала попереднім.

“Шановні колеги журналісти! Попереднє рішення про припинення акредитації скасовано. Вибачте за таке рішення!” – написала вона у своєму фейсбуку. 

Нагадаємо, що 28 жовтня парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації анулював акредитацію журналістів незалежної розслідувальної агенції “Слідство.Інфо” через те, що вони “не всебічно висвітлюють роботу органу”. Згодом стало відомо, що акредитації забрали й у низки інших видань. 

Питання про анулювання акредитації порушили, зокрема, з огляду на обмеження кількості журналістів, які можуть зайти до парламенту, через карантин. Членкиня комітету Тетяна Циба, яка була присутня на засіданні, зазначила, що під час розгляду питання депутати не знайомилися зі списком, щоб не отримати звинувачення в заангажованості й поділі журналістів на хороших / поганих, а тому про позбавлення акредитації незалежних медіа нардепи нібито дізналися вже після розголосу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter