П’ятеро командирів-захисників “Азовсталі” повернулись додому з Туреччини

Дата: 08 Липня 2023
A+ A- Підписатися

П’ятеро командирів-захисників “Азовсталі”, яких інтернували за кордон після обміну, повернулись додому з Туреччини.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, який 7 липня перебував з офіційним візитом у Туреччині.

Фото: телеграм-канал Володимира Зеленського

“Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними”, – цитує Зеленського офіційний телеграм-канал президента та публікує відео повернення захисників. 

В Офісі Президента повідомили, що за результатами переговорів із турецькою стороною Україна повернула на батьківщину військових – захисників “Азовсталі”: командира окремого загону спеціального призначення Національної гвардії “Азов” Героя України Дениса Прокопенка, його заступника Святослава Паламаря, виконувача обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського, старшого офіцера “Азова” Олега Хоменка та командира 12-ї бригади Нацгвардії Дениса Шлегу.

 Як відомо, 21 вересня 2022 року у межах обміну вдалося звільнити 215 українських захисників, серед яких – командири захисників “Азовсталі”. Відтоді п’ятеро “азовців” перебували у Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента Туреччини Реджеп Тайїп Ердогана. Тоді йшлося, що вони до кінця війни не мають повертатися додому за умовами обміну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter