Путін назвав “особливим питанням” звільнення Клиха та Карпюка

Дата: 05 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін назвав питання звільнення українських політв’язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха особливим і складним. 

Відео зі словами очільника РФ виклав у себе на сторінці у твітері кореспондент “Комсомольської правди” Дмитро Смирнов

Заяву щодо Клиха та Карпюка Путін зробив, спілкуючись із лідером “Опозиційної платформи – За життя” Віктором Медведчуком. 

“Ви знаєте: у нас особлива позиція. Це складне для нас питання. Ми, безумовно, будемо рухатися в цьому напрямку. Найближчим часом, як і домовилися з чинною офіційною владою в Україні, ми спільно оголосимо про ухвалені рішення”, – сказав він. 

Як відомо, Микола Карпюк ув’язнений у Росії за звинуваченнями в злочинах під час Чеченської війни 1994–1995 років. Разом із ним за сфабрикованою справою засудили ще одного українця, Станіслава Клиха. Обидва чоловіки заперечують свою провину і заявляють, що ніколи не були в Чечні, їх захопили російські силовики незаконно, а свідчення і зізнання російське слідство отримало, застосовуючи тортури.

Правозахисний центр “Меморіал” у Росії визнав їх політв’язнями. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що засуджені в Росії Карпюк і Клих стали жертвами “пародії на правосуддя”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter