Призначений росіянами начальник Мелітопольського асфальтобетонного заводу отримав підозру за пособництво РФ

Дата: 03 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у пособництві державі-агресору повідомили бізнесмену з Мелітополя, який може допомагати російським військовим будувати укріплення. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке виклали правоохоронці, та світлина Ігоря Скоробагатька

У повідомленні не розкривають особи підозрюваного, але слідчі-есбівці назвали його ім’я – це Ігор Скоробагатько

Слідчі кажуть, що він входить до близького оточення російської окупаційної адміністрації, яке й сприяло його призначенню на “посаду” очільника захопленого “Мелітопольського асфальтобетонного заводу”.

“В жовтні 2022 року фігурант отримав від окупантів масштабний «підряд» на виготовлення понад тисячу протитанкових загороджень, відомих як “зуби дракона”. Такі пірамідальні бетонні перешкоди загарбники встановлюють уздовж власних ліній оборони, щоб стримати контрнаступ ЗСУ на південному фронті”, – розповідають правоохоронці. 

Окрім цього, Скоробагатьку закидають допомогу у ремонтуванні траси Мелітополь–Бердянськ, якою росіяни перекидають особовий склад та техніку регіоном, а також до окупованого Криму й назад. 

Скоробагатько нині перебуває на окупованій території, втім, у СБУ кажуть, що знають про його місцеперебування. 

Якщо суд визнає підозрюваного винним, то він може отримати від десяти до дванадцяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Також у нього можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці розслідують 7 556 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter