Примусова паспортизація РФ торкнулася близько 2,5 млн кримчан – Україна при ООН

Дата: 20 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Тотальна примусова паспортизація в окупованому Росією Криму торкнулася 2,5 мільйонів українців. Також близько 400 тисяч громадян України пройшли примусову паспортизацію в тимчасово окупованих районах Донбасу.

Про це повідомило Постійне представництво України при ООН у фейсбуку, цитуючи заступника глави делегації України для участі в Тристоронній контактній групі Олексія Резнікова. 

Крім того, майже 14 тисяч українців вже загинули у війні. Учасниками бойових дій стали 400 тисяч українських громадян. Близько 3,5 мільйонів мешканців Донеччини та Луганщини були вимушені покинути свої домівки через війну та окупацію.

Нагадаємо, що за даними Моніторингової місії ООН в Україні приблизно 30 тисяч кримчан не мають російського громадянства.

РФ використовує “автоматичне громадянство” для кримінального переслідування проукраїнських активістів в Криму, примусового призову місцевих до армії.

Крім того, прикордонна служба ФСБ не дозволяє жителям Криму, у яких є і російський, і український паспорти, використовувати український паспорт, коли вони хочуть поїхати на материкову Україну. У таких випадках на подорожніх накладають штрафи, якщо побачать український паспорт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter