В Одесі суд переніс розгляд справи щодо активістки Крістіни Король, яку звинувачують у підробленні документів про непридатність до військової служби

Дата: 27 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

В Одесі Приморський районний суд не передав матеріали справи в апеляцію щодо голови Українського об’єднання моряків Крістіни Король, яку звинувачують у сприянні виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Через це засідання в справі перенесли на невизначений термін. Наступна дата засідання буде відома після того, як доїдуть матеріали справи.

Про це повідомила ZMINA адвокатка громадської активістки Ольга Веретільник.

Крістіна Король. Джерело: Одеська політична платформа

“Приморський суд не передав матеріали в апеляцію. Наступна дата засідання буде визначена після того, як доїдуть документи”, – сказала адвокатка Ольга Веретільник.

Раніше, 21 грудня, одеську активістку Крістіну Король звільнили з-під варти під заставу 1,85 млн грн після тижневого перебування в слідчому ізоляторі.

Очільницю громадської організації “Українське об’єднання моряків” затримали 14 грудня, лише через два дні її справа потрапила до суду. Тоді ухвалили рішення відправити її під варту на 58 днів з альтернативою застави – 1,85 млн грн.

Десятки моряків організували збір коштів та за два дні згенерували необхідну суму. Ще кілька днів зайняло розв’язання бюрократичних питань щодо належного оформлення документів.

Нагадаємо, за версією слідства, в Одесі діяло угруповання, члени якого налагодили схему отримання підроблених документів про непридатність чоловіків до військової служби, щоб ті потім могли виїхати за кордон.

Крістіні Король вручили повідомлення про підозру через нібито причетність до переправлення через державний кордон військових з фальшивими документами. Втім, про жодну людину, яка б у такий спосіб перетнула з її допомогою межі України, невідомо. Крім того, в матеріалах справи, наданої суду, немає інформації про причетність до подій саме Крістіни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter