Прикордонникам, які вивозили Саакашвілі до Польщі, загрожує до восьми років в’язниці

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно прикордонників, які вивозили у 2018 році ексголову Одещини Міхеїла Саакашвілі до Польщі.

Про це повідомили у відомстві. 

Слідчі встановили, що прикордонники причетні до організації та незаконного затримання Саакашвілі, а також до позбавлення його права на вільне пересування та примусового доставлення до Польщі. У разі доведення провини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

У ДБР також додали, що стосовно інших високопосадовців органів державної влади, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, триває досудове розслідування. 

Нагадаємо, що минулого року Верховний Суд визнав вислання Саакашвілі з України законним. Незадовго до цього військова прокуратура розпочала кримінальне провадження про викрадення, насильницькі дії, а також незаконне переміщення через державний кордон Міхеїла Саакашвілі.

Як відомо, колишній президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства у 2017 році. Жодних заяв щодо цього ні президент, ні співробітники адміністрації не робили.

В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин, скоєний за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

У травні минулого року президент Володимир Зеленський скасував указ свого попередника і повернув громадянство Саакашвілі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter