Прийом документів на підготовчі курси для молоді з ТОТ продовжили до кінця червня

Дата: 12 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Прийом документів для участі в підготовчих курсах зі стипендіальним забезпеченням для молоді з тимчасово окупованих територій продовжили до 29 червня. Відповідне рішення ухвалили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

У зв’язку з блокуванням роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду окупаційними адміністраціями Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, прийнято рішення про продовження строку прийому документів до 29 червня 2021 року (замість 20 червня, як було раніше) на навчання на підготовчих курсах для молоді з тимчасово окупованих територій та населених пунктів, розташованих вздовж лінії дотику“, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що відповідні курси діятимуть на базі 23 вишів, які є найбільш популярними серед вступників з окупованих територій. Навчання триватиме з 29 червня до 31 серпня – два місяці,  впродовж яких слухачі отримуватимуть стипендію у розмірі 4 588 гривень на місяць та будуть безплатно розміщені в гуртожитках. Крім того, молодь з тимчасово окупованих територій планують залучати до заходів психологічного, культурно-освітнього і спортивного спрямування.

За підсумками навчання на підготовчих курсах з кожної навчальної дисципліни слухачем складається підсумковий іспит. У разі його успішного складання, слухач отримує свідоцтво про проходження підготовчих курсів.
 
Нагадаємо, щоб узяти участь у стипендіальних підготовчих курсах, молоді з ТОТ необхідно:

1. Обрати заклад вищої освіти, на базі якого працюватимуть відповідні курси.
2. Звернутися до вишу будь-якими засобами зв’язку та отримати запрошення, яке дозволить не проходити самоізоляції або обсервації через перетин КПВВ.
3. Під час перетину КПВВ показати друковане чи електронне запрошення, щоб майбутній слухач та особа, яка його супроводжує, не проходили обсервації чи самоізоляції.
4. Приїхати до одного з визначених вишів у строк з 1 по 20 червня та особисто подати:
– заяву;
– копію паспорта (свідоцтва про народження, іншого документа, що посвідчує особу) (за наявності);
– копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи
(за наявності);
– реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);
– чотири фото (3х4);
– освітню декларацію.
Фотографія обкладинки: з відкритих джерел
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter