При Мінцифри запрацює Офіс реформ у сфері кібербезпеки

Дата: 27 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Найближчим часом при Міністерстві цифрової трансформації України почне роботу Офіс реформ у сфері кібербезпеки, а в лютому 2020-го очікується фінансова допомога для реалізації цих реформ.

Про це повідомляє InternetUA з посиланням на першого заступника міністра цифрової трансформації України Олексія Вискуба.

“У положенні про наше міністерство є пункт про те, що ми беремо участь у формуванні політики у сфері кібербезпеки. Цей пункт поки в положенні “тимчасовий”, адже, відповідно до законодавства, ця функція закріплена за Держспецзв’язку, і до зміни закону ми можемо тільки брати участь у формуванні політики у сфері кібербезпеки. Але загалом ми готуємося до досить масштабної реформи в цій сфері”, – розповів він.

За словами Олексія Вискуба, Мінцифри звернулося до агентства США з міжнародного розвитку USAID із проханням про організацію інституційної допомоги для створення цього офісу.

“За досить короткий термін офіс повинен напрацювати дорожню карту реформи. У нашому зверненні до USAID були викладені конкретні запити і завдання, які повинні бути досягнуті в короткостроковій та довгостроковій перспективах”, – пояснює заступник міністра. Він також сказав, що для реалізації насамперед треба буде провести функціональний аудит.

Вискуб підкреслив, що часу залишається дуже мало: “Ці завдання офіс повинен вирішити за три місяці. Оскільки вже з лютого наступного року готуватиметься пакет допомоги Україні від USAID, який якраз повинен допомогти в реалізації цієї реформи”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter