“Прописатись” онлайн: уряд тестово вводить електронну реєстрацію місця проживання

Дата: 29 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд схвалив постанову, якою започатковує експериментальний проєкт із реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Послуга буде доступна для:

  • неповнолітніх дітей віком від 14 до 18 років за адресою місця проживання батьків чи одного з них;
  • українців, які мають ID-картку, – за адресою житла, відомості про яке внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, якщо особа володіє житлом або отримала електронну згоду на реєстрацію від власника чи співвласника житла.

На перших етапах послуга буде доступна в тестовому режимі в деяких містах України.

Федоров зазначив, що “прописка” – це наймасовіша послуга в Україні. Але подробиці її роботи онлайн він розповість лише у 2021 році.

“Із середини весни послуга має запрацювати для великої частини українців. Не буду зараз занурювати в усі деталі. Будемо вже активно ділитися після Нового року. Команда старанно шукала рішення, і воно отримало юридичну підтримку”, – написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

У пресслужбі міністерства нагадали, що наразі послуга реєстрації місця проживання онлайн працює в Харкові для дітей до 14 років.

Раніше, на засіданні 23 грудня, Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка створює умови для електронної реєстрації місця проживання. Уже з 1 квітня 2021 року органи місцевого самоврядування мають вести реєстри територіальних громад виключно в електронній формі або за допомогою ІТ-системи Державної міграційної служби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter