Пропискою тепер займатимуться місцеві ради

Дата: 11 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Право реєструвати місце проживання передали виконавчим органам місцевих рад. У Києві цим займатиметься КМДА.

Як повідомляє сайт Асоціації міст України, ухвалений Верховною Радою у другому читанні та в цілому законопроект №2984 пропонує передати органам місцевого самоврядування та місцевим державним адміністраціям повноваження надавати адміністративні послуги, які користуються найбільшим попитом.

Зокрема, вони тепер зможуть здійснювати реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації. 

Щоб пришвидшити процедуру, скасують необхідність отримання талону зняття з реєстрації. Також посадовим особам виконавців послуг з управління багатоквартирного будинку (гуртожитку), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу нададуть можливість подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи.

Тепер громадяни не мають звертатися до паспортних столів, реєстрацію здійснюватимуть центри надання адміністративних послуг, які раніше виступали лише посередниками.

Закон також спрощує процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру. Право на надання такої інформації матимуть посадові особи органів місцевого самоврядування, в тому числі і адміністратори центрів надання адміністративних послуг. Інформацію надаватимуть в тому числі і в електронній формі, у першу чергу нотаріусам і державним реєстраторами речових прав, що дозволить їм швидше надавати послуги.

Нагадаємо, Центр інформації про права людини повідомляв, що правозахисники пропонують скасувати інститут прописки для того, щоб забезпечити переселенцям та трудовим мігрантам право голосувати на виборах за місцем фактичного проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter