Пропагандистка Симоньян попросила Ілона Маска розблокувати акаунти RT та агенції Sputnik у твіттері

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російська пропагандистка, головна редакторка телеканалу RT Маргарита Симоньян попросила власника компанії SpaceX Ілона Маска розблокувати акаунти RT та агенції Sputnik.

Про це вона написала у твіттері.

Маргарита Симоньян. Джерело: © Itar-Tass / Scanpix

“Ілоне, оскільки ви всі за свободу слова, можливо, розблокуєте облікові записи RT і Sputnik і також знімете тіньовий бан із мого?” — йдеться в дописі пропагандистки.

Симоньян зробила це після того, як 26 жовтня Маск натякнув, що придбав компанію Twitter, яка володіє однойменною соцмережею. Мільярдер змінив підпис на своїй сторінці у соцмережі на “Chief Twit”.

Телеканал RT та інформагенція Sputnik належать до числа російських медіа, щодо яких запроваджені санкції через їхню участь у кремлівській кампанії дезінформації проти України.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн 27 лютого повідомила про рішення Євросоюзу заборонити трансляцію російських державних медіа RT (раніше Russia Today) та Sputnik на території ЄС. 

Відеоплатформа YouTube 11 березня розширила міжнародне блокування російських державних медіаканалів. До цього вони були заборонені лише в Європі після початку повномасштабного наступу Росії на Україну.

Нагадаємо, що в жовтні Маск запропонував фоловерам на своїй твіттер-сторінці опитування з російськими наративами щодо можливих кроків для припинення російсько-української війни. Зокрема, виклав свою позицію про належність тимчасово окупованого Росією Криму. На його думку, півострів треба передати РФ, оскільки “Хрущов помилився”.

Згодом гендиректор SpaceX виклав нове опитування, що стосувалося не лише належності тимчасово окупованого Криму, але й Донбасу. За цю позицію він отримав багато негативних відгуків і навіть відвертого хейту в соцмережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter