Прокурор “здавав” росіянам позиції Збройних сил на Миколаївщині

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури засудили до довічного позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Джерело: СБУ

Як свідчать матеріали слідства, обвинувачуваний співпрацював із представниками силових структур РФ. Щоб відвести підозри від себе, використовував посередника.

За наявними даними, він передавав таку інформацію:

  • оперативна ситуація в Миколаєві та області;
  • загиблі військові та цивільні особи, полонені та місця їхнього утримання;
  • результати обстрілів Миколаєва;
  • добові паролі на блокпости на території області тощо.

Задля документування злочинів СБУ провела спецоперацію, зокрема з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Вже за кілька днів їх зафіксували в представника Росії, за яким також стежили українські правоохоронці.

Під час обшуків у фігуранта вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії з доказами його протиправної діяльності.

Під час допиту зрадник визнав себе винним і надав відповідні свідчення.

Суд призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Миколаївській області правоохоронці затримали ще одного ймовірного російського агента, який передавав окупантам локації Сил оборони. Чоловік об’їжджав прифронтові території області та приховано фіксував місця базування особового складу і техніки українських військових.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України – “Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter