Прокурор АРК прокоментував резонансне вбивство російськими військовими жителя Ялти

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Резонансне вбивство жителя Ялти – приклад “показової безкарності російських військових та учасників незаконних збройних формувань за злочини в Україні”.

Про це у коментарі Крим.Реалії заявив прокурор Автономної Республіки Крим та Севастополя Ігор Поночовний.

Ігор Поночовний

“Показова безкарність російських військових та учасників незаконних збройних формувань за злочини в Україні стає тригером до не менш жорстоких побутових злочинів як у самій Росії, так і у тимчасово окупованому Криму, – заявив Поночовний.

Він зазначив, що з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну вбивства цивільних, тортури, зґвалтування, нелюдське поводження стали “візитівкою” армії РФ.

“Весь цивілізований світ був вражений звірством російських “визволителів”, окрім самих росіян, які не лише підтримують цю війну, а й, здається, пишаються жорстокістю своїх військових. Однак тепер громадянам РФ слід підготуватися до наслідків безкарності своїх “героїв”, наданої їм негласної амністії з боку російської влади. Цей злочин російських військових щодо цивільних у Криму за час окупації, на жаль, не перший, тому що безкарність породжує беззаконня, вседозволеність, а це, своєю чергою – нові злочини”, – додав український прокурор.

Нагадаємо, увечері 7 вересня жителі Ялти провели мітинг біля будівлі окупаційної “поліції” у місті, перекривши дорогу. Учасники протесту висловлювали невдоволення перебігом розслідування вбивства мешканця селища Гаспра.

За даними ЗМІ, двоє чоловіків – Володимир Кіковець та Кирило Гонтаренко “жорстоко побили та вбили” 34-річного Сергія Сухова. Інцидент стався біля автомобіля з наклеєною літерою Z – символом російського вторгнення в Україну.

Спочатку був затриманий лише Кіковець, але після протестів ялтинців окупаційні “слідчі” звинуватили також Гонтаренка.

Російські ЗМІ називають Гонтаренка “командиром взводу Алупкінської роти спеціального призначення зведеного полку народного ополчення”.

Публічних коментарів обвинувачених у вбивстві немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter