Прокуратура оголосила в розшук майже 30 членів “Самооборони Криму”

Дата: 19 Березня 2019
A+ A- Підписатися

З початку 2019 року правоохоронці оголосили в розшук 28 осіб, які входили до незаконного збройного формування “Самооборона Криму” та скоювали злочини під час окупації півострова.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури АРК. 

Загалом правоохоронці оголосили в розшук уже 165 членів так званої “самооборони”.

“У тому числі й керівництво зазначеного незаконного збройного формування. Щодо 1400 осіб встановлено повні анкетні дані”, – стверджують у відомстві. 

У прокуратурі нагадали, що вже завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо командира однієї з рот незаконної “Самооборони Криму”, якого обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Чоловіку наразі загрожує покарання у вигляді позбавленні волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Як відомо, на початку лютого цього року прокуратура Криму оголосила в розшук керівників та учасників окремого підрозділу “Рубіж”, який є частиною незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Правоохоронці викрили дев’ятьох учасників формування, які у 2014 році захоплювали корвет ВМС України “Хмельницький”, розвідувальний корабель “Славутич”, військові частини, а також допомагали розгортати блокпости на півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter