Прокуратура Дніпра змінила кваліфікацію в справі про вбивство жінкою свого кривдника

Дата: 11 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Прокуратура змінила кваліфікацію в справі про вбивство дніпрянкою Мариною Полях колишнього співмешканця, який вчиняв стосовно неї домашнє насильство. 

Про це 11 березня повідомила адвокатка Юлія Сегеда.

Адвокатка Юлія Сегеда (ліворуч) і її підзахисна Марина Полях. Джерело: фейсбук-сторінка Юлії Сегеди

За її словами, прокурорка вручила їм з підзахисною новий обвинувальний акт: зі статті 115 Кримінального кодексу “Умисне вбивство” обвинувачення змінили на статтю 118 “Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної самооборони”.

“Три роки мені знадобилось, щоби переконати прокуратуру, що неможливо ігнорувати самооборону в цій справі. На 58-му судовому засіданні змінено обвинувачення. Працюємо далі, бо я вважаю що вона не перевищила меж необхідної самооборони, й умислу на вбивство в неї не було”, – заявила адвокатка.

Наступне судове засідання в справі відбудеться 18 березня 2024 року, о 14:30. На ньому потерпілий – батько ексспівмешканця Марини Полях – або погодиться зі зміненим обвинуваченням, або  підтримуватиме раніше висунуте обвинувачення, уточнила юристка.

Нагадаємо, що трагедія сталася ввечері 29 березня 2021 року в Дніпрі, в будинку Марини Полях. Чоловік, з яким вона давно розірвала стосунки, вчергове прийшов до неї, почав чіплятися, забрав телефон, дивився, з ким вона листувалася. Згодом, розлютившись, що та якось не так відповідає йому, схопив за волосся й почав бити. Все це відбувалося на очах у старенької бабусі та неповнолітньої доньки Марини.

Перелякана жінка вирвалася й намацала під полицею столу кухонний ніж, наставивши його до грудей, щоб захиститися. Але замість того, щоб піти, нападник сіпнувся на жінку й наразився на вістря.

На прохання Марини донька викликала поліцію та швидку допомогу, але врятувати чоловіка не вдалося.

Подіям передував тривалий період бездіяльності правоохоронних органів, куди Марина – жертва домашнього насильства – зверталася багато разів: загиблий два роки катував її, забирав телефон, бив, погрожував насильством над дочкою.

Детальніше історію Марини Полях читайте в матеріалі ZMINA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter