“Судді” Можелянському оголосили підозру через переслідування в Криму євромайданівця Костенка

Дата: 07 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомили про підозру у воєнних злочинах “судді” Віктору Можелянському. Громадянин України з початку окупації Криму перейшов на службу до Росії і вже на посаді “судді” незаконно створеного “Київського районного суду” Сімферополя виніс вирок  учаснику Євромайдану в Києві Олександру Костенку.

Про це інформує пресслужба прокуратури АРК.

Віктор Можелянський

Чоловікові інкримінують правопорушення  за частиною 1 статті 438 КК України (“порушення законів та звичаїв війни”),

Слідчі встановили, що підозрюваний, нехтуючи положеннями Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, “брав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, спрямованої на переслідування громадян України в Криму”. Протягом квітня-травня 2015 року “суддя” здійснював кримінальне переслідування українського активіста у сфабрикованій справі щодо нібито умисного спричинення легкої шкоди здоров’ю працівнику кримського спецпідрозділу “Беркут” 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у м. Києві. 

У відомстві нагадують, що “суддя” незаконно засудив активіста Олександра Костенка до чотирьох років та двох місяців позбавлення волі.

“Таким чином, “суддею” було незаконно застосовано кримінальне законодавство РФ до подій, які нібито відбулись до окупації півострова та поза його територією”, – мовиться у повідомленні прокуратури автономії.

Вона не називає іменні судді-зрадника, однак джерела Центру журналістських розслідувань повідомили, що мова йде про Віктора Можелянського.

Нагадаємо, у листопада 2019 року слідчі головного управління Нацполіції в АРК і Севастополі  повідомили про підозру у воєнних злочинах двом колишнім співробітникам главку СБУ в Криму, які після окупації півострова перейшли на службу до ФСБ РФ та катували Олександра Костенка.

Олександр Костенко – активіст “Євромайдану” з Криму. У травні 2015 року його засудили за нібито заподіяння каліцтва співробітнику кримського “Беркуту” в Києві. Кримчанин відсидів 3,5 року  у російській колонії міста Кірово-Чепецьк і вийшов на свободу  у 2018 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter