Прокуратура АРК повідомила про підозру учаснику “Автоканалу Севастополя”, який сприяв окупації Криму

Дата: 19 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру в злочині учаснику “Автоканалу Севастополя”, коли той проходив адмінкордон Криму з Херсонщиною на КПВВ “Каланчак”. Українські правоохоронці інкримінують чоловікові зазіхання на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє пресслужба відомства у своєму телеграм-каналі

Затриманий Євген Куцарєв

Слідчі вважають, що підозрюваний починаючи з лютого 2014 року був активним учасником організації “Автоканал Севастополя”. Прокуратура АРК називає її незаконною.

У відомстві стверджують, що організація через власні канали зв’язку координувала роботу незаконного збройного формування “Самооборона Севастополя”, чим сприяла окупації Кримського півострова, “зокрема здійснюючи нагляд за штабом Військово-Морських сил ЗСУ та іншими військовими частинами України в Севастополі”.

“Підозрюваний безпосередньо координував діяльність осіб, які несли службу на незаконно створених блокпостах поблизу Севастополя, зокрема незаконно перевіряв документи громадян, обшукував їх транспортні засоби та затримував проукраїнськи налаштоване населення півострова”, – мовиться в повідомленні.

Слідчі також стверджують, що чоловік разом з іншими учасниками “Автоканалу” під час незаконного “кримського референдуму” спостерігав та патрулював на ділянках, де відбувалося голосування.

Прокуратура автономії готує клопотання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу.

Пресслужба не називає його імені та прізвища, утім Центр журналістських розслідувань повідомляє про Куцарєва Євгена Вікторовича, 1975 року народження, мешканця тимчасово окупованого Севастополя.

Раніше прокурор АРК і Севастополя Ігор Поночовний повідомив, що наразі українські правоохоронці ідентифікували 1 300 учасників “самооборони Криму”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter