Прокуратура АРК оголосила ще одному “самооборонівцю” підозру про посягання на територіальну цілісність України

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру ще одному командиру так званої п’ятої роти незаконного збройного формування “самооборони Криму”, зокрема, через посягання на територіальну цілісність України. 
  
Про це повідомляє пресслужба відомства

Андрій Ляутін біля автомобіля з написом “На Берлін”, фото із соцмережі “Одноклассники”

Слідчі встановили, що у лютому 2014 року підозрюваного призначили “командиром п’ятої роти НЗФ “самооборона Криму”, що незаконно діяла на території півострова.

Під його керівництвом “самооборонівці” спільно з іншими підрозділами незаконного формування та збройними силами РФ захопили та взяли під контроль об’єкти критичної інфраструктури півострова. Вони забезпечували функціонування незаконно створених блокпостів, здійснювали патрулювання вулиць та проводили незаконні перевірки документів й особисті обшуки громадян України тощо.

Пізніше “командир” отримав від представників окупаційної адміністрації РФ в Криму псевдонагороди за “За повернення Криму” та “За захист Криму”.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 260 (“участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування”), ч. 1 ст. 111 (“державна зрада”) та ч. 2 ст. 110 КК України (“посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”).

Ім’я та прізвище підозрюваного не вказано. Чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що заочно оголосили підозру Андрію Володимировичу Ляутіну.

Чоловік має сторінку в російській соцмережі “Одноклассники”, де ще 2014 року публікував фотографії своєї участі в тимчасовій окупації Кримського півострова.

2022 року він підтримав повномасштабне вторгнення Росії в Україну, опублікувавши фото з нашивкою у вигляді літери Z – російського символу війни проти України. Публічних коментарів Ляутіна щодо звинувачень української прокуратури немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter