Прокуратура АРК оголосила підозру ще двом “самооборонівцям” із Криму

Дата: 07 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці оголосили підозру двом учасникам незаконного збройного угруповання “Самооборона Криму”. Чоловіків звинувачують у незаконних затриманнях активістів під стінами кримського парламенту під час мітингу 26 лютого 2014 року. Їм інкримінують порушення ч. 2 ст. 260 КК України.

Про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Сергій Зозуля і Володимир Зайчинський

У відомстві вказують, що слідчі встановили, що підозрювані починаючи з 2014 року були учасниками незаконного збройного формування (НЗФ) “Самооборона Криму”. Спільно з іншими учасниками НЗФ підозрювані брали участь у затриманні українських активістів під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року.

Крім того, вони патрулювали вулиці Сімферополя та незаконно перевіряли документи й обшукували громадян України, погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, повідомляє пресслужба відомства. 

Відомство не розкриває імен та прізвищ підозрюваних, утім джерела Центру журналістських розслідувань повідомляють, що йдеться про  Зозулю Сергія Сергійовича і Зайчинського Володимира Миколайовича.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше ZMINA повідомляла, що Прокуратура АРК спільно з Нацполіцією автономії ідентифікувала й встановила анкетні дані понад 1 300 учасників “Самооборони Криму”. Наразі 257 представникам незаконного формування повідомили про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених статтями 110, 111, 260 Кримінального кодексу України.

Як відомо, 26 лютого 2014 року біля  кримського парламенту у Сімферополі відбувся масштабний мітинг. У ньому тоді брали участь проросійські та проукраїнські активісти. Останні вимагали не допустити розгляду питання про призначення незаконного “референдуму”, що мав на меті легалізувати окупацію Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter