Продюсеру Юрію Бардашу повідомили про підозру: він виїхав до РФ та звідти поширює російську пропаганду

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Есбівці повідомили про підозру продюсеру та музиканту Юрію Бардашу. На початку повномасштабного вторгнення він виїхав до РФ і тепер поширює звідти ворожу пропаганду.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото зі сторінки Юрія Бардаша в інстаграмі

Так, наразі Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного телеграм-каналу із загальною аудиторією майже 50 тисяч користувачів. Там він закликає до захоплення Києва та Харкова. Він також повторює й інші тези російської пропаганди.

Крім того, чоловік отримав російський паспорт і сфотографувався з ним на тлі портрета президента Росії Володимира Путіна.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • ч.ч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

За цими статтями йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Оскільки Бардаш переховується від правосуддя на території РФ,  зараз тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України. 

Юрій Бардаш – продюсер, хореограф і співак родом з Алчевська на Луганщині. Відомий тим, що працював над такими проєктами як Quest Pistols, “Нервы”, “Грибы”, Луна, Wellboy, “Корупція” та своїм сольним проєктом YOURA.

Як пише “Суспільне Новини”, після скандального інтервʼю російському блогеру Юрію Дудю, де Бардаш називав війну в Україні “замісом”, а також не зміг чітко сформулювати своє ставлення до так званої “ЛНР” та заявив, що відчуває утиск як російськомовний громадянин, продюсера занесли до бази “Миротворець”.

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами виконувачу обовʼязків головного редактора пропагандистської газети “Республіка” Олександру Бальвасу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter