Продовження пандемії призведе до семи мільйонів незапланованих вагітностей найближчими місяцями – UNFPA

Дата: 28 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Понад 47 мільйонів жінок можуть втратити доступ до контрацепції, що призведе до семи мільйонів незапланованих вагітностей найближчими місяцями. Крім того, кількість випадків ґендерно зумовленого насильства також може сягнути десятків мільйонів.

Такими є прогнози Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) з огляду на продовження пандемії COVID-19, яка спричинить згубний вплив на здоров’я жінок. 

Про це повідомляють у пресрелізі агенції. 

“47 мільйонів жінок у 114 країнах із низьким і середнім рівнем доходу можуть не мати доступу до сучасних протизаплідних засобів, і, як очікується, відбудеться сім мільйонів незапланованих вагітностей, якщо карантин триватиме протягом шести місяців, а в роботі медичних служб трапляться серйозні порушення. Так, перебої в глобальній мережі постачань можуть призвести до значного дефіциту контрацептивів”, – йдеться в документі.

У пресрелізі також наголошують: якщо карантинні обмеження триватимуть ще принаймні шість місяців, додатково 31 мільйон жінок постраждає від ґендерно зумовленого насильства. 

“Кожні три місяці карантину очікуються 15 мільйонів додаткових випадків ґендерно зумовленого насильства. Крім того, через порушення роботи програм із запобігання каліцтву жіночих статевих органів, зумовлених коронавірусом, протягом наступного десятиліття можуть статися два мільйони випадків каліцтва жіночих статевих органів, що їм можна було б запобігти”, – зауважують у пресрелізі. 

Ще одним ключовим прогнозом агенції є те, що COVID-19 підірве всі зусилля щодо припинення дитячих шлюбів: додатково очікується 13 мільйонів дитячих шлюбів між 2020 та 2030 роками, яких можна було б уникнути. 

З огляду на прогнози, зазначає Наталія Канем, виконавча директорка UNFPA, жіноче репродуктивне здоров’я та права слід захистити за будь-яку ціну: 

“Послуги повинні надавати, постачання здійснювати, а вразливих осіб слід захищати та підтримувати”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter