Журналістка Ірина Славінська отримала премію імені Олександра Кривенка

Дата: 30 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Продюсерка радіо “Культура” Ірина Славінська отримала премію пам’яті Олександра Кривенка “За поступ у журналістиці” за відданість трансформації культурної журналістики та суспільних медіа.

Премію вручили продюсерці в перший день Львівського медіафоруму, який стартував у Львові 30 червня, повідомляє Суспільне мовлення.

Видання нагадує, що у квітні 2018 року журналістка, літературна оглядачка, культурна менеджерка та ведуча політичних ефірів на Громадському радіо, членкиня PEN Ukraine Ірина Славінська стала продюсеркою третього суспільного каналу Українського радіо – “Культура”.

Упродовж року радіо “Культура” запустило новий сезон, оновило старі програми, створило низку нових проектів із новими ведучими. Неодноразово журналісти і ведучі радіо працювали у форматі виїзних студій на культурних подіях у Києві та інших містах України.

Однією з останніх подій був “Книжковий арсенал”, який тривав у Мистецькому арсеналі з 22 по 26 травня. У ці дні радіо “Культура” наживо транслювало 35 годин події спеціальної кураторської програми Ірини Славінської “Говорить Київ” та лінійні передачі за участю гостей фестивалю.

А вже 14–16 червня ведучі радіо “Культура” працюватимуть у виїзній студії у Вінниці на другому міжнародному літературному фестивалі “Острів Європа”.

Цьогорічна лауреатка премії подякувала “Капітулі Поступу” за довіру, повідомляє сайт LvivMediaForum.

“Це шалена честь для мене. Тому що Громадське радіо було і є для мене дуже важливим етапом. І дуже важливо, що за плечима тих, хто створив перше громадське радіо в Україні, був Олександр Кривенко. Також дуже приємно за загадку в номінації культурної журналістики. Її часто недооцінюють, але, думаю, саме в цій складці ми можемо для себе знайти багато відповідей на багато наших питань”, – сказала Ірина Славінська.

Премію пам’яті Олександра Кривенка “За поступ у журналістиці” вручають щорічно в травні до дня народження Олександра Кривенка. Від 2013 року церемонія відбувається в межах Lviv Media Forum. У минулі роки лауреатами премії “За поступ у журналістиці” стали українські журналісти та редактори Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Костянтин Усов, Олекса Шалайський, Христина Бердинських, Левко Стек, Наталка Седлецька, Роман Вінтонів, Орест Друль, а також польський журналіст і дипломат Марчін Войцеховський.

Премію “За поступ у журналістиці” заснувала “Капітула Поступу”. До неї входять друзі і колеги відомого журналіста і редактора Олександра Кривенка, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року. Традиційно церемонію вручення Премії імені Кривенка супроводжує Лекція Свободи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter