Про справу Гандзюк знають 73% українців – опитування

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

73% громадян України чули про справу вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

Такі дані дослідження громадської думки, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології і Дослідження проводилося з 4 до 19 листопада в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитували тільки на територіях, що контролюються Україною. Соціологи опитали 2041 людину. .

Водночас про громадську ініціативу “Хто замовив Катю Гандзюк?” чули лише 34% українців, проте підтримують її 85% і тільки 5% – не підтримують.

Щодо перебігу справи Гандзюк, то ефективними дії правоохоронних органів вважають лише 9% респондентів, а 74,5% оцінюють їх як неефективні. 89% опитаних заявили, що для них особисто важливо, щоб розслідування цієї справи довели до кінця і лише для 6% це неважливо. 

Основна відповідальність за розкриття злочинів, що пов’язані з діяльністю громадських активістів, на думку опитаних, лежить насамперед на прокуратурі (66%), поліції (57%) і судах (38%). Майже 5% громадян вважають напади на громадських активістів важливою проблемою і 77% опитаних впевнені, що бути громадським активістом в Україні небезпечно. 

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.  Раніше ZMINA докладно розповідала все, що треба знати про справу Гандзюк.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Раніше ZMINA докладно розповідала все, що треба знати про справу Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter