Про підозру повідомили судді Баришівського суду, яка зупинила ліцензію першого українського лоукостера SkyUp

Дата: 29 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Судді Баришівського районного суду Олені Литвиненко, яка винесла ухвалу про зупинення ліцензії авіаперевізника SkyUp, повідомили про підозру в постановленні свідомо неправосудної ухвали.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Рішення щодо зупинення ліцензії SkyUp Литвиненко ухвалила ще в травні минулого року. Згодом журналісти проєкту “Схеми” виявили, що фіктивний позов у справі подала жителька Баришівки, яка про нього нічого не знала. Також виявилося, що суддя в принципі не могла ухвалювати зазначене рішення, оскільки воно не підпадає під юрисдикцію Баришівського районного суду. 

Слідчі ДБР вважають, що під час проведення процесуальної дії Литвиненко створювала штучні перешкоди, а ухвалу щодо авіаперевізника винесла всупереч установленому порядку скасування ліцензії та з порушенням підсудності розгляду справи.

У разі доведення провини підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, що суддю Литвиненко звільнили в січні поточного року за вчинення істотного дисциплінарного проступку. Перша Дисциплінарна палата вирішила, що суддя порушила закон, втрутившись у діяльність ТОВ “Авіакомпанія Скайап”, а також під час ухвалення рішення щодо зупинення ліцензії авіаперевізника не врахувала положення Повітряного кодексу України. 

Журналісти також знайшли опосередкований зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським в історії з позовом до SkyUp Airlines у Баришівський районний суд та дізналися про ще декілька схем, у яких брала участь Литвиненко. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter