Прихильники Навального анонсували мітинг “За змінюваність влади”

Дата: 08 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Представники “Партії прогресу” російського опозиціонера Олексія Навального подали до мерії Москви заявку на проведення ходи і мітингу.

Як повідомляє російська служба ВВС, акція відбудеться в центрі російської столиці 20 вересня.

Ми подали повідомлення на проведення ходи бульварами і мітингу на проспекті Сахарова, заявлена ​​чисельність – до 40 тисяч осіб“, – повідомив голова московського відділення партії Микола Ляскін.

Опозиція має намір провести акцію під гаслом “За змінюваність влади”.

У мерії Москви повідомили, що заявку на проведення ходи буде розглянуто протягом трьох днів.

Раніше Навальний у своєму блозі писав, що акція буде приурочена до річниці так званої “рокіровочки”: 24 вересня 2011 року стало відомо про те, що Володимир Путін, який займав тоді посаду прем’єр-міністра, висуне свою кандидатуру на пост президента, а Дмитро Медведєв, на той час – голова держави, у разі перемоги Путіна очолить уряд.

Наприкінці квітня “Партію прогресу” Міністерство юстиції РФ позбавило реєстрації через те, що вона не виконала вимог закону “Про політичні партії”, згідно з яким мала зареєструвати регіональні відділення не менш ніж у половині суб’єктів РФ не пізніше ніж через 6 місяців з дня реєстрації партії.

У січні на Манежній площі у Москві було затримано більше 10 учасників акції на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального та його брата Олега, а саме проти оголошеного їм вироку у справі “Ів Роше”. Під час розгону акції поліція побила журналіста “Відкритої Росії” Єгора Максимова.

Нагадаємо, у неділю у Кишиневі почалася багатотисячна антиурядова акція, протестувальники провели ніч на площі, розбивши наметове містечко перед будівлею уряду Молдови. Під час сутичок між поліцією та учасниками руху “Антифа” було затримано кілька людей. Організатори говорять, що акція може бути безстроковою, вважають чинну владу винною у соціально-економічній кризі, вимагають створення уряду народної довіри, відставки президента і дострокових парламентських виборів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter