Придністровські спецслужби тиснуть на затриманого журналіста

Дата: 29 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Після того, як слідство не знайшло доказів вини журналіста Сергія Ільченка, йому через адвоката пропонують визнати провину в обмін на умовний термін.

Про це повідомив Центру інформації про права людини український журналіст Ігор Соловей.

Почався наступний етап переслідування придністровського журналіста Сергія Ільченка. Після того, як слідство не змогло, як і передбачалося, надати жодного доказу провини, місцеві спецслужби пішли за запасним варіантом: вибивання зізнання. Знаючи впертість Сергія, “пропозиція” робиться через місцевого адвоката. У розмові зі своїм підзахисним місцевий адвокат запропонував Ільченку визнати провину в обмін на умовний термін! Зрозуміло, що ніякої довіри цим обіцянкам місцевих спецслужб немає – і як тільки вони отримають визнання журналіста, можуть посадити мінімум на 5 років“, – розповідає Ігор Соловей.

За його словами, в цій ситуації необхідно підключити ЗМІ, міжнародних правозахисників і бажано адвокатів.

Нагадаємо, Сергій Ільченко був затриманий 18 березня в Придністров’ї місцевим Міністерством державної безпеки (МДБ). У провину йому ставиться нібито поширення в мережі публікацій, які закликають до повалення “законної влади” в Придністров’ї та збройного протистояння з Росією. Затриманий журналіст вів у Facebook групу “Придністров’я без корупції”, де критикував владу Придністров’я (і особисто його главу Євгена Шевчука), а також писав багато аналітичних матеріалів на цю тему.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter