Президента просять підтримати законопроєкт щодо протидії злочинам ненависті стосовно ЛГБТ 

Дата: 16 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Президента України Володимира Зеленського просять публічно підтримати законопроєкт №3316 або аналогічний йому щодо криміналізації злочинів ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОҐІ).

Відповідну петицію на сайті президента створив Тимур Левчук, виконавчий директор ЛГБТ-організації “Точка опори”.  

“Представники ЛГБТІ-спільноти позбавлені рівних прав у частині цивільного, сімейного законодавства, а також зазнають утисків їхніх конституційних прав, зокрема права на свободу поглядів та особисту недоторканність, права на свободу від нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження. На необхідності пришвидшити внесення змін до Кримінального кодексу України задля протидії злочинам ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності наголосила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік”, – зазначають у тексті петиції. 

У ньому також додають, що в щорічному рейтингу “Веселкова Європа” ILGA-Europe, який демонструє ситуацію із захистом прав ЛГБТ на континенті, Україна посіла 35-те місце із 49 країн.

Раніше ZMINA розповідала про те, що передбачає законопроєкт №3316. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter