Президенту Франції подарували збірку оповідань Олега Сенцова

Дата: 16 Березня 2018
A+ A- Підписатися

В Парижі на міжнародному книжковому салоні президент Франції Еммануель Макрон отримав у подарунок книгу ув’язненого в Росії режисера Олега Сенцова.

Про це у Facebook повідомляє Посольство України у Франції.

Збірку Сенцова у французькому перекладі Ірини Дмитришин Макрону вручила письменниця Ірена Карпа.

Вперше книга режисера вийшла 2015 року в українському видавництві Laurus. Всі оповідання були написані ще до його ув’язнення.

Дмитришин одразу після публікації французького перекладу книги в травні 2017 говорила, що розглядала цей проект як можливість привернути увагу французів до історії Сенцова і тих подій, що наразі відбуваються в Криму.

Нагадаємо, з 16 по 18 березня у Франції проходить Паризький міжнародний книжковий салон. В межах заходу Україна презентує власний стенд, програма якого включає обговорення таких питань, як громадянське суспільство, захист прав людини, місце жінок у суспільстві, мистецтві і культурі, а також теми війни і окупації, Криму і Донбасу.

Кримчанина Олега Сенцова разом з Олександром КольченкомГенадієм Афанасьєвим і Олексієм Чирнієм затримали в травні 2014 року. Всіх чотирьох підозрювали в підготовці низки терактів, а саме здійснення вибухів біля меморіалу “Вічного вогню” і пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації “Російська громада Криму” і представництва партії “Єдина Росія” в Сімферополі. В серпні 2015 року Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter