Президент спростив процедуру отримання громадянства для військових-іноземців

Дата: 29 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Президент Петро Порошенко підписав Указ, який спрощує процедуру отримання громадянства для іноземців, що служать у Збройних силах (ЗСУ).

Про це повідомляє “УНІАН”.

Йдеться про Указ “Про внесення змін до Указу Президента України від 27 березня 2001 року № 215”, яким вносяться зміни до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства.

Документ регулює організаційні питання запровадження спрощеного порядку прийняття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які проходять військову службу в Збройних силах. Необхідність прийняття документа виникла після того, як парламент прийняв відповідний закон.

28 січня цього року Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення змін до статті 9 Закону України “Про громадянство України” щодо прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних Силах України”. Законом, зокрема, скорочено термін безперервного проживання на законних підставах на території України з 5 до 3 років з моменту вступу в силу контракту про проходження військової служби в Збройних силах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter