Президент Франції не посилюватиме антитерористичні закони, аби не обмежувати свободи

Дата: 27 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Президент Франції Франсуа Олланд відхилив заклики опозиції до подальшого посилення антитерористичного законодавства після другого за два тижні терористичного нападу.

Про це пише DW.com.

“Обмеження наших свобод не зробить боротьбу проти тероризму більш ефективною”, – наголосив президент під час телезвернення до французів.

Олланд наголосив, що вже наявні зміни законодавства надають достатні “можливості для дій”. Таким чином, Олланд відхилив пропозиції свого попередника Ніколя Саркозі та його партії щодо “значної зміни” стратегії боротьби з тероризмом.

Звертаючись до французів, Олланд зазначив, що попереду “довга війна” проти тероризму: “Ця війна буде тривалою (…) Французи, тримаймося разом. Тільки так ми переможемо у війні проти ненависті та фанатизму. Я запевняю вас – ми переможемо у цій війні”.

Президент Франції додав, що сила французів нині у єдності.

Олланд наголосив, що країна і так використовує безпрецедентну мобілізацію поліції, жандармерії та військових.

Через загрозу тероризму Олланд скасував свій візит до Праги, що мав відбутись у середу.

Як відомо, у вівторок двоє чоловіків, озброєних ножами, захопили заручників в церкві в місті Сент-Етьєнн-дю-Рувре, що на півночі Франції.

В ході поліцейської операції обох нападників було нейтралізовано.

В результаті нападу на церкву загинув 84-річний священик, ще троє людей були поранені. Всього нападники захопили п’ять заручників.

Напад скоєно менше ніж за два тижні після кривавого теракту в Ніцці, який забрав життя більше 80 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter