Презентували застосунок, що має допомогти громадським організаціям та волонтерам знайти одне одного

Дата: 04 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Запустили мобільний застосунок “Волонтер”, що має спростити комунікацію між громадськими організаціями та соціально активними громадянами.

Про це повідомили в Українському кризовому медіацентрі.

Зареєстровані користувачі застосунку бачитимуть перелік громадських організацій, до яких можуть долучитися як волонтери та які розташовані поряд з ними. Також додаток містить посилання на корисну літературу щодо волонтерства та на законодавчу базу, що регулює це питання. Знайти можна в ньому й приклад заяви про ведення волонтерської діяльності, а в окремому розділі подивитися на перелік власних активностей – як минулих, так і запланованих. 

Розробники застосунку називають його “тіндером” для волонтерів. Як розповіла під час презентації виконавча директорка Національного українського молодіжного об’єднання Олена Подобєд-Франківська, молодіжні організації в Україні не знають, як залучити до своєї роботи більше активних людей, а ті, своєю чергою, не знають, куди можуть піти, щоб розпочати діяльність. 

“У 2021 році взимку було проведене опитування про участь у діяльності громадських організацій. Результати дуже невтішні: лише 4% опитаних – їхні учасники, ще 14% – ті, хто періодично долучається. Однак із 2012 року зацікавленість до волонтерства зростає. Є дві полярні картини – зростає запит на громадську активність, однак реальний показник невисокий. Люди не знають, де і як шукати потенційну активність. Тому ми вирішили з’єднати організації та волонтерів, які не знають, куди долучатися. Ця ідея перетворилася на пілотний варіант додатка”, – наголосила вона. 

Громадські організації можуть подавати запит на реєстрацію в застосунку, а комунікацією та їхньою перевіркою займатимуться розробники.

Застосунок доступний на IOS та Android.

Нагадаємо, що понад половину українців, як свідчать соціологічні опитування, довіряють волонтерам та активістам більше, ніж, наприклад, Верховній Раді або уряду. 

Фотографія обкладинки: Robin Worral

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter