Презентували Індекс корпоративної рівності – 2019: хто потрапив до рейтингу

Дата: 19 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Лідерами цьогорічного Українського індексу корпоративної рівності і Щорічне національне дослідження корпоративних політик, правил та практик приватних компаній щодо підтримки рівності і різноманітності та заборони дискримінації на робочому місці. Воно є спільною розробкою ГО “Точка опори ЮА”, ГО “Соціальна дія” та Національної Асамблеї людей з інвалідністю України за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. стали Британська Рада в Україні, “LUSH Україна” та “GfK Ukraine”.

Про це виданню ZMINA повідомили укладачі рейтингу. 

До першої десятки індексу підтримки рівності і різноманітності та заборони дискримінації на робочому місці потрапили також Info Sapiens, EY, “Данон Україна”, Shell Retail Ukraine, European Business Association, “Ашан Рітейл Україна” та HUB 4.0. Цього року в Індексі корпоративної рівності взяло участь 120 компаній, 80 з яких подолали прохідний бар’єр у 50 балів та потрапили до рейтингу.

Дослідження проводили за трьома блоками ознак:

  • забезпечення рівних можливостей для жінок;
  • для людей з інвалідністю;
  • працівників, які належать до ЛГБТ-спільноти.

“Різноманітні команди створюють кращі продукти, пропонують більш варіативні рішення та й узагалі сприяють зростанню прибутків. Від інклюзивного підходу виграють не тільки співробітники та споживачі послуг та продуктів, для яких створюються відповідні умови, але і власники та менеджери компаній, які отримують лояльних клієнтів та вмотивовану команду. І приємно спостерігати, що такий вибір із кожним роком роблять дедалі більше українських компаній. Наша сила в різноманітті!” – розповідає виконавчий директор ГО “Точка опори ЮА” Тимур Левчук.

Укладачі рейтингу повідомили, що цього року всі компанії отримали найвищий бал за блоком щодо забезпечення прав жінок на робочому місці, а п’ять компаній здобули найвищу оцінку за двома блоками критеріїв (три – за блоком забезпечення прав ЛГБТ і дві – за блоком забезпечення прав людей з інвалідністю).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter