Прем’єр Перу пішов у відставку через звинувачення у домашньому насильстві

Дата: 06 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Перу прем’єр-міністр Ектор Валер Пінто оголосив про свою відставку через звинувачення в домашньому насильстві. Це сталося на четвертий день після його призначення на посаду.

Про це повідомило радіо RPP.

Джерело: RPP Noticias

Цього тижня президент Перу Педро Кастільйо привів до присяги новий склад кабінету міністрів, який став третім з моменту вступу глави держави на посаду.

Але у місцевих ЗМІ з’явилася інформація про те, що у 2016 році на нового прем’єра двічі скаржилися за домашнє насильство його нині покійна дружина та донька.

Пінто залишив посаду після звернення Національного товариства промисловості Перу (SNI) до президента країни. У ньому представники SNI назвали призначення Пінто на посаду прем’єр-міністра “серйозною атакою” на демократію та стабільність у Перу.

Я визнаю поразку, завдану мені газетами Перу, які пов’язані з ультраправими. Звинувачення побудовані на брехливій інформації. Я збираюся подати до суду на людей, які заявляли, що це правда“, — заявив Пінто у листі до президента.

Він очолив уряд країни 1 лютого. До нього Кабінетом міністром країни з жовтня 2021 року керувала ексголова конгресу Перу Мірта Васкес.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter