Прем’єр Канади вибачився за расистське фото, зроблене майже 20 років тому

Дата: 19 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо вибачився за фотографію 2001 року, яку правозахисники в країні назвали расистською. 

Про це повідомляє BBC.

Увагу до фотографії, яку Трюдо зробив під час викладання в приватній школі Вест-Пойнт-Грей у Ванкувері, привернуло видання Time. Згодом Національна рада канадських мусульман та високопосадовці країни висловили обурення щодо світлини. 

“Бачити прем’єр-міністра в коричневому гримі дуже сумно. Носіння чорного і коричневого гриму гідне осуду і повертає нас до історії расизму”, – сказав після публікації світлини виконавчий директор ради мусульман Мустафа Фарук.

Макіяж, який називають “коричневе, чорне або жовте обличчя” (“blackface”, “brownface” та “yellowface”), активно використовували актори в театрах минулого сторіччя, карикатуючи афроамериканців та людей азійського походження. Останніми роками на Заході спалахнуло декілька гучних скандалів щодо цього образу, зокрема, у власників популярного додатку Snapchat, який створив відповідний фільтр, що робив людей нібито “азіатами”.

Згодом після публікації фото провідними виданнями Трюдо був змушений офіційно прокоментувати фото. Він заявив, що зараз шкодує про свій вчинок. 

“Я відповідаю за своє рішення зробити це фото. Тоді я не вважав цей вчинок расистським, але тепер визнаю це”, – сказав прем’єр Канади журналістам.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter