Прем’єр-міністр Словаччини залишив уряд через вбивство журналіста

Дата: 16 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Голова уряду Словаччини Роберт Фіцо йде у відставку через масові протести, спровоковані першим в історії країни вбивством журналіста.

Роберт Фіцо

Як повідомляє Spravy.Pravda, відставку прем’єр-міністра вчора прийняв президент Словаччини Андрей Кіска.

Разом з Фіцо у відставку подали й всі міністри, проте вони продовжуватимуть свою роботу до призначення нового уряду.

Президент Словаччини доручив сформувати новий уряд заступнику Фіцо з питань інвестицій Петеру Пеллегріні.

Нагадаємо, 25 лютого поліція знайшла тіла 27-річного журналіста-розслідувача Яна Кучака та його дружини Мартіни Кушнірової. Для Словаччини загибель Кучака стала першим в історії країни вбивством журналіста. Смерть Кучака пов’язують із його останнім розслідуванням, в межах якого він вивчав можливі зв’язки словацьких політиків та італійського мафіозного угрупування Ндрангета.

9 березня у Словаччині, Чехії та інших європейський містах пройшли багатотисячні акції протесту. Мітингувальники вимагали розслідувати вбивство журналіста та призначити новий уряд країни, в якому не буде людей, підозрюваних у корупції чи зв’язках з мафією.

Ян Кучак разом із дружиною Мартіною Кушніровою. Фото: Aktuality

13 березня поліція Словаччини затримала італійського підприємця Антоніно Вадалу, який фігурував в останньому матеріалі вбитого Кучака. За інформацією журналіста, Вадала на замовлення Ндрангети перевозив до Європи сотні кілограмів кокаїну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter