Попереднє засідання у справі Умерова призначене на 31 травня

Дата: 19 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Попереднє слухання у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова призначене на 31 травня на 11 годину.

Про це йдеться на офіційному сайті Сімферопольського районного суду, куди було передано кримінальну справу.

Згідно з інформацією в суді, Умеров звинувачується в правопорушенні відповідно до ст. 280.1 ч. 2 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації).

Нагадаємо, у квітні 2016 року російська влада на півострові заборонила діяльність Меджлісу як “екстремістську організацію”.

Через місяць після цього ФСБ Росії звинуватила Ільмі Умерова в посяганні на територіальну цілісність Росії через телеінтерв’ю. У ньому заступник голови Меджлісу сказав, що Крим – це не Росія і окуповану територію повинні повернути Україні.

11 серпня 2016 року Ільмі Умерову під час розгляду “судом” в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало погано. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії “Київський райсуд” Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. У психіатричну лікарню його перевезли 18 серпня.

7 вересня 2016 року Ільмі Умеров вийшов з клініки.

30 грудня 2016 року стало відомо, що російська окупаційна влада внесла Ільмі Умерова в список “екстремістів” і блокує його фінансові операції в Криму. 

В підконтрольній Кремлю прокуратурі Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову 21 березня вручили обвинувальний висновок по кримінальній справі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter