Правозахисники надіслали Путіну доповіді про порушення прав людини та насильницькі зникнення в Криму

Дата: 27 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві активісти провели акцію “Несвяткові подарунки – 2: звіти для царя про порушення в Криму”. Вони надіслали президентові РФ Володимиру Путіну посилкою звіти правозахисників про порушення прав людини на окупованому півострові.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Акцію біля головної будівлі Укрпошти в Києві активісти провели вдруге. До цього очільникові РФ надсилали звіти щодо стану дотримання прав людини в Криму в грудні 2017 року. 

“Сьогодні ми будемо відправляти різні матеріали, звіти, тексти доповідей, аналітичні дослідження і книгу, які пов’язані із ситуацією в тимчасово окупованому Криму. Саме президент Росії є відповідальним за те, що відбувається на території Криму. Потрібно відзначити, що це (порушення прав людини на півострові. – Ред.) не є ініціативою окупаційної влади, чиєюсь вендетою або результатом злого наміру. Це все йде конкретно від Кремля”, – зазначив один з координаторів громадської організації “КримSOS” Денис Савченко.

Серед матеріалів, надісланих до Адміністрації президента Росії, були й декілька звітів та книжок Центру прав людини ZMINA.

Нагадаємо, що, за даними активістів, з моменту анексії Криму Росією на півострові пропали 43 кримчанина, 15 – досі вважаються зниклими безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter