Правозахисниця Марія Томак очолила Службу забезпечення діяльності Кримської платформи

Дата: 12 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У конкурсі на посаду керівника Служби забезпечення діяльності Кримської платформи в структурі Представництва президента України в Автономній Республіці Крим перемогла правозахисниця, координаторка “Медійної ініціативи за права людини” Марія Томак.

Про це у фейсбуці повідомляє пресслужба Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

Фото: facebook.com / maria.tomak

“Я погодилася на цей виклик, бо маю велику довіру до команди Представництва президента України в Криму. Офіс Кримської платформи є державним стартапом, який потребує великої відповідальності. Я сподіваюся, що буде синергія з іншими державними органами України”, – зазначила правозахисниця.

Марія Томак активно працювала в напрямі “Міжнародна адвокація”, була співзасновницею та співкоординаторкою громадської організації “Медійна ініціатива за права людини”.

Правозахисниця перебувала в Криму і висвітлювала події початку окупації півострова в березні 2014 року.

Потім вона почала займатися справами українських громадян, заарештованих Росією з політичних мотивів, а також була співкоординаторкою кампанії LetMyPeopleGo для їхнього звільнення.

За особистий внесок у захист прав людини в Україні Марія Томак у 2017 році була нагороджена національною премією з прав людини. Має великий досвід міжнародної адвокації на рівні міжнародних міжурядових організацій та окремих урядів.

Томак також співпрацювала з Програмою USAID “Права людини в дії” як експерт із питань адвокації.

У 2020 році стала випускницею Програми верховенства права для розвитку в юридичній школі університету Лойоли в Чикаго (програма базується в Римі), отримала ступінь магістра юриспруденції.

Служба забезпечення діяльності Кримської платформи була створена указом Президента як один із структурних підрозділів Представництва Президента України в АР Крим. Серед завдань служби є забезпечення консультативної, експертної та інформаційної підтримки якісної участі України в Кримській платформі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter