Правозахисники назвали ім’я затриманого в Криму “за шпигунство” українця

Дата: 27 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд” Криму 27 квітня розглянув скаргу на обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою затриманого в Криму громадянина України Костянтина Ширінга. Російські силовики інкримінують чоловікові шпигунство (ст. 276 КК РФ).

Як повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на пресслужбу “суду”, скаргу розглядала “суддя” Людмила Капустіна, яка була українською суддею та щодо якої Офіс генерального прокурора розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 КК України (“Державна зрада”).

Про результати розгляду скарги на сайті “суду” не повідомляється.

Кримська правозахисна група не відкидає, що Костянтина Ширінга могли вивезти з Криму до СІЗО Москви, оскільки Росія часто вдається до такої практики в справах зі схожими звинуваченнями.

Костянтин Ширінг

Нагадаємо, 15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання в Криму учасників “української розвідувально-диверсійної групи”, до якої нібито входила “російська військовослужбовиця”, підозрювана в повідомленні державної таємниці, а також громадянин України, якого підозрюють у “шпигунській діяльності за завданням української спецслужби”. За інформацією російського відомства, порушено кримінальні справи “про державну зраду і шпигунство”.

Повідомлялося також, що жінці було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а чоловіка поміщено під варту. Запобіжний захід учасникам так званої “української розвідувально-диверсійної групи” обрав “голова Київського районного суду” Андрій Долгополов, щодо якого Офіс генерального прокурора України також розслідує кримінальну справу за ч. 1 ст. 111 ККУ (“Державна зрада”).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter