Правозахисники закликають змінити закон про переселенців

Дата: 01 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Законопроект, запропонований правозахисниками, дозволить спростити переселенцям процедуру працевлаштування та скасує залежність від реєстрації за місцем проживання.

Про це йдеться у зверненні учасників платформи правозахисних організацій “Правозахисний порядок денний” до народних депутатів та голови Верховної Ради.

Закон України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” від 20 жовтня 2014 року має низку недоліків та містить деякі норми, що не відповідають міжнародним стандартам та сучасним викликам, зазначають експерти у зверненні.

Тому група народних депутатів разом з представниками правозахисних організацій розробила проект Закону №2166 “Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

Даний законопроект спрощує та прискорює процедури для внутрішньо переміщених осіб щодо працевлаштування, отримання статусу безробітного, відновлення документів тощо; скасовує невиправдану залежність переселенців від реєстрації місця проживання; поширює гарантії на осіб, які проживали без реєстрації на тимчасово окупованих територіях, а також на осіб без громадянства та іноземних громадян, що мають право постійно проживати на території України“, – зазначають правозахисники.

Зважаючи на суспільну важливість законопроекту, від якого залежить доля близько 3% наших співвітчизників, і який до того ж був вже прийнятий у першому читанні та підготований до другого, правозахисники закликають внести його до порядку денного та ухвалити на наступному пленарному тижні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter