Правозахисники вимагають скасувати урядову постанову про блокаду Криму

Дата: 01 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва розгляне позов “Правозахисної групи 20 лютого” щодо скасування урядової постанови №1035 щодо товарної блокади Криму.

Постанова Кабінету Міністрів забороняє товарообмін між Кримом та материковою частиною України. 

Як передає “Крим. Реалії”, правозахисники своїм позовом вимагають визнати протиправним та скасувати постанову уряду від 16 грудня  №1035 “Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію”.

“Група 20 лютого” також вимагає від Кабміну надати усі документи, на підставі яких була ухвалена ця постанова. Вони вважають, що вона “може завдати шкоди конституційним і громадянським правам громадян, які неможливо буде відновити у разі дії документа”.

Розгляд справи почнеться 3 лютого. Клопотання про призупинення дії постанови планують заявити вже на цьому тижні.

Постанова Кабміну України набула чинності в середині січня 2016 року. Документ запроваджує обмеження на товарообмін між Кримом та материковою частиною України.

Припинення всіх поставок до Криму вимагали учасники акції блокади Криму, яка стартувала на адмінкордоні 20 вересня 2015 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter