Правозахисники вимагають накласти санкції на причетних до справи Балуха

Дата: 07 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Кримська правозахисна група вважає справу проти Володимира Балуха сфабрикованою і вимагає, аби до санкційних списків включили співробітників ФСБ та всіх причетних до обвинувачення і засудження українця.

Володимир Чекригін

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив представник організації Володимир Чекригін.

“І тепер, хотілось би зауважити, що у справі Володимира Балуха ми будемо наполягати на тому, щоб у санкційні списки включались усі фігуранти цієї справи, всі, хто брав у ній участь, не тільки верхівка ФСБ і суддя, яка виносила вирок, а й той суддя, що виносив рішення про його затримання, і слідчий, що проводив обшук, рядові співробітники ФСБ”, – заявив правозахисник.

Так, справа Балуха увійшла до звіту Кримської правозахисної групи про дотримання прав людини на півострові для Комітету ООН із ліквідації расової дискримінації.

“Всі повинні бути включені у ці списки, щоб у Криму розуміли, що ніхто не залишиться без покарання, кожен понесе відповідальність рано чи пізно. Тому що внесення у ці санкційні списки означатиме, що людина на все життя залишиться в Криму або Росії”, – сказав Чекригін.

Як відомо, переслідування Балуха триває ще з весни 2015 року, про суд над ним ЗМІ повідомляли також на початку 2016 року.

У грудні 2013 року, з початком Майдану, Володимир вивісив на даху свого будинку український прапор, який залишався там і після окупації Криму Росією. Він відкрито заявляв, що не визнає анексію.

8 грудня 2016 року ФСБ провела обшуки в будинках Балуха і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого його затримали. Силовики заявили, що знайшли на горищі його будинку патрони і динаміт.

12 грудня Роздольненський райсуд постановив заарештувати Балуха на місяць. Суд залишив без уваги той факт, що процесуальні документи були із суттєвими порушеннями.

8 лютого 2017 року російський правозахисний центр “Меморіал” заявив, що вважає арештованого в Криму українського активіста Володимира Балуха політв’язнем і вимагає його негайного звільнення.

4 серпня кримчанина Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter