Правозахисники та прикордонники розробили порядок в’їзду до Криму

Дата: 26 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба України спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини розробили порядок в’їзду і виїзду з півострова.

Як повідомляє портал “Крим. Реалії“, прес-секретар українського прикордонного відомства Олег Слободян на прес-конференції в Києві заявив, що проект передано на розгляд уряду.

Проект документа пройшов узгодження в Мін’юсті та був поданий на розгляд уряду. Остаточний варіант після обробки відповідними управліннями Кабінету міністрів України був винесений на розгляд урядового комітету“, – розповів Слободян.

За його словами, комітет розглянув проект на початку березня і дав рекомендації з доопрацювання деяких питань. Зараз доопрацювання продовжується, і прес-секретар висловив сподівання, що у часі воно не затягнеться.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом утворилася формальна адміністративна, але фактично – справжня межа. Територію оголошено тимчасово окупованою.

Нагадаємо, з 27 грудня “Укрзалізниця” з міркувань безпеки припинила сполучення з півостровом та скасувала міжнародні потяги. Поїзди кримського напрямку зараз доїжджають до Новоолексіївки та Херсона. Автобусне сполучення також припинено. На думку правозахисників Кримської польової місії з прав людини, рішення про припинення сполучення суперечить Конституції України, оскільки суттєво обмежує права людини і громадянина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter