Праворадикали в Грузії намагалися зірвати показ номінованого на “Оскар” фільму про геїв

Дата: 12 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Тбілісі декілька сотень праворадикалів намагалися зірвати прем’єру номінованого на “Оскар” шведсько-грузинського фільму “А потім ми танцювали”, в якому розповідають історію танцюристів-геїв. 

Про це повідомляє BBC.

У сутичках постраждала жінка, яка хотіла відвідати показ

Сутички праворадикалів з поліцією сталися 8 листопада біля одного з кінотеатрів. Спочатку вони спалили веселковий прапор, скандували “Сором” та “Хай живе Грузія”, а згодом намагалися прорватися всередину кінотеатру через поліцейський кордон. Під час сутичок постраждала жінка, яка хотіла потрапити на показ. Їй кинули камінь у голову. 

Відомо, що напередодні ЛГБТ-активісти просили поліцію слідкувати за порядком на заході, адже з критикою фільму до його прем’єри виступили в православній церкві Грузії та націоналістичні групи. 

Стрічка режисера Левана Гелбахіані “А потім ми танцювали” розповідає про життя молодого танцівника Національного грузинського ансамблю Мераба, який радикально змінюється, коли закохується у свого амбітного суперника. Фільм уже отримав низку нагород у світі, зокрема гран-прі Одеського кінофестивалю, а виконавець однієї з головних ролей одержав відзнаку кінофестивалю в Сараєві. Швеція, яка долучилася до знімання, висунула стрічку на “Оскар” у номінації “Найкращий іноземний фільм”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter